Header blog leerzaamlijstje

Mijn 10 favoriete tools voor contentcreatie en -beheer

Als content marketeer bij Wobbes Content Marketing blijf ik verschillende tools en middelen ontdekken die mijn werk efficiënter en effectiever maken. In deze blog deel ik graag mijn 10 favoriete tools voor contentcreatie en -beheer die ik bijna dagelijks gebruik. Of je nu een beginner bent die net begint met contentcreatie of een doorgewinterde marketeer die op zoek is naar nieuwe tools om je workflow te verbeteren, deze lijst heeft vast een tool die jouw werk een stuk fijner gaat maken.

Mijn 10 favoriete tools voor contentcreatie en -beheer

Meta Business Suite

Meta Business Suite is een handige tool voor het beheren en plannen van berichten op Facebook en Instagram. Het stelt je in staat om berichten in te plannen, statistieken te bekijken en de prestaties van je sociale media-accounts te volgen.

Deeple

Deeple is een online vertaalservice die geavanceerde neurale netwerken gebruikt om vertalingen van hoge kwaliteit te leveren. Met Deeple kun je snel en eenvoudig content vertalen naar verschillende talen, waardoor je je bereik kunt vergroten en je content toegankelijk kunt maken voor een wereldwijd publiek.

Canva

Canva is een gebruiksvriendelijke tool voor grafisch ontwerp waarmee je prachtige afbeeldingen, infographics, presentaties en meer kunt maken, zelfs als je geen ontwerper bent.

Google Search Console

Google Search Console is een gratis tool van Google waarmee je inzicht krijgt in de prestaties van je website in de zoekresultaten van Google. Je kunt zien hoe vaak je website wordt weergegeven in zoekopdrachten, welke zoekwoorden mensen gebruiken om je site te vinden en eventuele problemen met de indexering van je site oplossen.

WordPress

WordPress is een krachtig contentmanagementsysteem waarmee je eenvoudig websites en blogs kunt maken en beheren. Met duizenden thema’s en plug-ins kun je WordPress aanpassen aan je specifieke behoeften en functionaliteiten toevoegen zoals SEO-optimalisatie, e-commerce en meer.

Rebrandly

Rebrandly is een URL-verkorter en linkbeheerplatform waarmee je aangepaste korte URL’s kunt maken die je merk versterken en je links kunt volgen en beheren.

Zoho Social

Zoho Social is een krachtig platform voor social media management waarmee je al je sociale media-accounts kunt beheren, berichten kunt inplannen, analyses kunt uitvoeren en met je publiek kunt communiceren, allemaal vanuit één dashboard.

MailChimp

MailChimp is een toonaangevend platform voor e-mailmarketing waarmee je e-mailcampagnes kunt maken, verzenden en analyseren. Met MailChimp kun je eenvoudig professionele e-mails ontwerpen, automatische e-mailreeksen instellen en de prestaties van je e-mailcampagnes volgen met gedetailleerde rapporten en analyses.

Wincher

Wincher is een krachtige tool voor het volgen van zoekwoordposities waarmee je de ranking van je website in de zoekresultaten van Google kunt volgen en analyseren. Met Wincher kun je de prestaties van je zoekwoorden volgen, concurrenten in de gaten houden en waardevolle inzichten krijgen om je SEO-strategie te verbeteren. Tip! Gebruik je via dit linkje de kortingscode WELCOME30, dan krijg je 30% korting op de eerste maand!

Later

Later is een social media planningstool waarmee je berichten kunt inplannen en organiseren op verschillende sociale media platforms, waaronder Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest. Met Later kun je visuele content voorbereiden, hashtags onderzoeken en je sociale media-strategie optimaliseren voor maximale impact.

 

Ik hoop dat deze lijst van 10 tools voor contentcreatie en -beheer je heeft geïnspireerd en geholpen om je contentstrategie naar een hoger niveau te tillen. Of je nu op zoek bent naar grafische ontwerpsoftware, SEO-analysetools of sociale media-planningstools, er is voor elk aspect van contentmarketing wel een handige tool beschikbaar. Vergeet niet om te experimenteren en te ontdekken welke tools het beste bij jouw specifieke behoeften passen. En als je liever hebt dat ik het werk uit handen neem, kan ik deze tools ook voor je gebruiken en je helpen bij het optimaliseren van je contentstrategie. Neem contact met mij op, dan kunnen we samen kijken naar wat ik voor jou kan betekenen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Boost je SEO met Wincher

Boost je SEO met Wincher

Ontdek alles over SEO met Wincher, de ultieme tool voor zoekmachine optimalisatie. Leer hoe Wincher je kan helpen om je SEO-strategie te verfijnen, zoekwoordposities bij te houden en concurrenten te analyseren.

Hoe werkt storytelling

Hoe werkt storytelling

Storytelling is een van de krachtigste tools om een emotionele connectie te maken met je doelgroep. In de kern haakt geweldige marketing in op wat ons menselijk maakt. Niets verbindt mensen zo sterk als een meeslepend verhaal dat hen aantrekt en helpt om zich te identificeren met jouw merk.